Világgazdaság

Utólag nem segít a biztosítás

Előre kell gondolkodni, felmondás alatt már nem köthető meg a jövedelemkiesés-biztosítás - hívja fel a figyelmet lapunk keddi cikke nyomán közleményében a biztosítás.hu biztosítási alkuszi portál.

Mint azt a napokban a Világgazdaság megírta, az elmúlt hónapokban igencsak megnőtt az érdeklődés a május óta piacon lévő jövedelemkiesés-biztosítás iránt.

A világpiaci válság gyors begyűrűzésével Magyarországot is elérte az a munkaerő piaci fenyegetettség, ami az elkövetkező 12 hónapban akár 100 ezer hazai munkavállaló elbocsátását eredményezheti. Az állások bizonytalanná válása egyre több embert sarkall arra, hogy a munkanélküliségre és hosszan tartó betegség esetére szóló biztosítást - a lakás vagy a casco biztosításokhoz hasonlóan - alapvető biztosításnak tekintse - hangsúlyozza a termékeg egyelőre kizárólagosan értékesítő alkuszcég.

Erre azonban időben kell gondolni, ha ugyanis egy cégnél már bejelentették a létszámleépítést, vagy ennél is rosszabb, csődeljárást, végelszámolást kezdeményeztek, a biztosító már nem tudja befogadni a cégtől érkező jelentkezőket.

Lakásbiztosítást sem tudunk akkor kötni, ha már ég a házunk, így a jövedelemkiesés-biztosítástól sem várható el, hogy olyanoknak adjon fedezetet, akik gyakorlatilag már károsultak, mert ez a többi biztosítottat érintené hátrányosan - mondta Rácz István a Biztositas.hu ügyvezetője. Azok, tehát akik felmondás alatt állnak, már nem köthetik meg a biztosítást.

Vannak továbbá bizonyos szektorok, amelyek kiemelten érintettek a válságban (mint például a luxustermékeket előállító iparágak vagy a gépjárműipar). Ezeknél a biztosító egyedileg mérlegeli a jelentkezőket, és csak szigorú kockázat-elbírálás után fogad be ügyfeleket.

Rácz István biztosítás jövedelemkiesés