Világgazdaság

Aranyérmes a kardcsapat

A vívóinkra a gyengébben sikerült pekingi olimpia után ráfér a nemzetközi siker. Egyet vasárnap is elkönyvelhettek, miután aranyérmet szerzett a magyar válogatott a budapesti férfi kardcsapat Világkupán.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Iliász Nikolász összeállítású hazai négyes a döntőben a 45-37-re verte a franciákat. A harmadik helyen a fehéroroszok végeztek. A 2007-ben világbajnok magyar együttesből ezúttal hiányzott a pekingi olimpia után térdműtéten átesett, és ezért a lábát egyelőre kímélő Nemcsik Zsolt, aki egy nappal korábban, a Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni Grand Prix-n legjobb magyarként az ötödik helyen zárt. A fiatal hazai gárda a 16- os táblán kiélezett csatában kerekedett felül a németeken, majd végig vezetve, simán verte az utóbbi évekhez képest jórészt kicserélődött oroszokat.

Az elődöntőben viszont már egy igazán erős ellenfél várt a magyarokra, az olimpiai bronzérmes olaszok legyőzéséhez bravúrra volt szükség. A fináléban az olimpiai bajnok franciák következtek, akiket szintén sikerült legyőzni. „Nagy dolog ez, példaértékű volt a mostani szereplés – értékelt Nébald György szövetségi kapitány. – Lehet, hogy a következő állomásokon nem sikerül majd mindig megismételni ezt az eredményt, de az itteni teljesítmény alapján kijelenthető, hogy jó úton járunk.

Autók A szerkesztő ajánlja Iliász Nikolász Barack Obama autóipar Szilágyi Áron Részvénypiacok A munka világa Decsi Tamás Fúzió és akvizíció kardcsapat aranyérmes Lontay Balázs Nicolas Sarkozy