Világgazdaság

Ilyen is van! - 864 új munkahely magyar termék gyártására

A cipőipari termék tulajdonjogával rendelkező gyártó magyar Bar&Co Europe Kft. 10 millió eurót meghaladó beruházást hajt végre a Tolna megyei Bonyhádon.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatást biztosít a fejlesztéshez, az erről szóló szerződést ma írták alá a tárca székházában. A beruházással 864 új munkahely jön létre az ágazatban komoly hagyományokra visszatekintő településen.

A korábban Bonyhádon működő cipőipari vállalatok kereslethiányra hivatkozva a közelmúltban szüntették meg tevékenységüket. A magyar tulajdonú Bar&Co Europe Kft. az így kihasználatlanul maradt ingatlanokat, gyártóberendezéseket veszi át és fejleszti tovább. A 2012-ig tartó beruházási időszakra tervezett 10 millió eurót meghaladó ráfordítással a cipőgyár létesítményfelvásárlása mellett a cég alapvetően új kapacitások kiépítéséről döntött.

A fejlesztések alapja Baricz István szellőző cipő néven ismert találmánya, amely az elmúlt években számos külföldi elismerést érdemelt ki. Az alapvetően nyugat-európai és fejlett arab piacokra szánt, de a későbbiekben Magyarországon is kapható felsőkategóriás cipők gyártása várhatóan  hamarosan megkezdődhet.

Autók BÉT - Napi események KK - Főoldal bal Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót Mercedes-gyár épül Kecskeméten KK - Főoldal jobb A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések európai parlamenti választás forintárfolyam Orbán Viktor influenza autóipar szellőző cipő Elemzői vélemények Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. General Motors Sanofi-Aventis A KSH jelenti Részvénypiacok gyár Bar&Co Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása herényi károly Élelmiszerpiac Boyhád ingatlan A munka világa fogyasztóvédelem Zöld ügyek Wall Street Opel Gazdák és termelők Vaskerék Fővárosi ügyek biztosítás Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium ORTT bajnai-csomag infokommunikáció Adórendszer Magyarországon munkahely