Zöld ügyek

Jól megy a Zara tulajdonosának

2015.12.11 Olvasási idő:

A versenyhivatal engedélyezte a Total Hungaria eladását

2015.09.04 Olvasási idő:

Enyhít a szigoron az adóhatóság

A 2013-as adócsomag egyik kellemes meglepetése sok vállalat számára, hogy az adóhatóság nem törli automatikusan azoknak a vállalkozásoknak az adószámát, amelyek elmulasztották kitölteni és időben visszaküldeni a KOCKERD (kockázatelemzést szolgáló) kérdőívet. A „bűnbánók” akár bocsánatot is nyerhetnek, amennyiben február 15-ig pótolják mulasztásukat
2013.01.02 Olvasási idő:

Bioüzemanyag készül a használt sütőolajból

2012.12.06 Olvasási idő:

A Nagy Vas találkozása a Nagy Adattal

Az internet átalakítja az ipart, gépi intelligenciával párosítja az emberi meglátásokat. Az emberi elme és a gépek „összeházasítása” létrehozza az úgynevezett ipari internetet, azt a nyílt, világméretű hálózatot, amely összeköti a gépeket, az embereket és az adatokat, erősítve a konvergenciát az intelligens adatok és a gépek között, legalábbis így gondolják a General Electric (GE) tanulmányának szerzői.
2012.12.04 Olvasási idő:

Kicsit jobban megy az autókölcsönzőknek

2012.11.28 Olvasási idő:

Hallgatói szerződések: Az EU konzultációt indít Orbánékkal

Konzultációt kezdeményezett az Európai Bizottság Magyarországgal azzal kapcsolatban, hogy összhangban áll-e az uniós előírásokkal a felsőoktatási hallgatói szerződések magyar szabályozása - közölte pénteken az MTI-vel Andor Lászlónak, a foglalkoztatási, szociális és társadalmi befogadási kérdésekben illetékes EU-biztosnak a hivatala.
2012.11.23 Olvasási idő:

PSZÁF: Veszteséges a bankszektor és egyre többen nem fizetik a hitelt

Szeptemberben gyorsult a hitelintézeti szektor ügyfélhitel állományának csökkenése, miközben szerényen bővült a belföldi ügyfelek által elhelyezett betétállomány – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Szerintük lassan elérheti mélypontját a hitelintézetek hitelportfolió minősége: a harmadik negyedévben már nem nőtt a hitelintézetek késedelmes hiteleinek részaránya. A hitelintézeti szektor a harmadik negyedévben veszteséges volt, így az első háromnegyed éves eredményük is negatív. Kizárólag a szövetkezeti hitelintézetek tudtak az idén mindhárom negyedévben nyereséget termelni.
2012.11.23 Olvasási idő:

Október óta 243-an igényeltek lakhatási támogatást az államtól

November elejéig csaknem 4800 ember érdeklődött a lakhatási támogatás iránt a munkaügyi központokban, kérelmet pedig 243-an adtak be - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.
2012.11.15 Olvasási idő:

Ki kezeltetné magát külföldön?

2012.11.14 Olvasási idő: