Világgazdaság

Felemás strandszezon - Fotók!

A fürdők és aquaparkok remélik, hogy elérik a tavalyi forgalmat – Utazás helyett sokan strandolnak

Rossz idő miatt bezárt strandok, megdöntött látogatottsági rekordok – ez a kettősség jellemzi a hazai fürdők és aquaparkok idei szezonját, köszönhetően a nyári időszak végletek között változó időjárásának. A lapunk által megkérdezett üzemeltetők ugyanakkor bíznak abban, hogy az augusztus 20-ig tartó csúcsszezon végéig kitart a mostani kánikula, így akár a tavalyinál is jobb évet zárhatnak az idén.

„Eddig vegyesek az érzelmeink az idei szezonnal kapcsolatban. A rendkívül jó májusi kezdés után katasztrofális május vége és június következett” – mondta lapunknak Kiss Ferenc, a tavaly mintegy 5 milliárd forintos forgalmat elért Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. „A korán jött nyár következtében a május elsejei nyitás utáni napokban volt, hogy négyszer annyi fürdőző látogatott el a 13 működő fővárosi strandunkra és fürdőnkbe, mint tavaly. A hónap második felében azonban elromlott az idő, így a bázisévhez képest összességében rosszabb lett a májusi forgalmunk.

A feketeleves azonban júniusban jött, a hűvös és esős idő miatt a hónapban százezerrel kevesebb látogatónk volt, mint tavaly” – fejtette ki az igazgató. „Erre rátett egy lapáttal a június végi árvíz, amely miatt a Palatinust tíz napra, a Király fürdőt pedig három hétre be kellett zárni, ez természetesen jelentős bevételkiesést okozott” – tette hozzá.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!


[enews_gallery id='496690']

aquaparkok fürdők strandok turizmusBÉT - Napi események utazás