Világgazdaság

Mától árusítják a Skoda Yetit

Terepen erdei utakon, valamint extrém emelkedőkön és lejtőkön próbálták ki az autókat, különös tekintettel az új lejtő-asszisztensre, amely meredek lejtőkön segít a vezetőnek a biztonságos ereszkedésben.

A cseh Skoda Auto mától forgalmazza a Skoda Yeti terepjárót, melynek 2000 köbcentiméter hengerűrtalmú, TDI-motorú alaptípusa 459 800 cseh koronába kerül. A Skoda legfrissebb modelljét egyelőre csak a cseh és a német piacon árusítják - írja az Új Szó, szlovákiai magyar nyelvű napilap.

Októbertől kapható lesz az 1,2 literes motorú, 77 kilowattos változat is, ennek irányára 359 800 cseh korona. „A Yetivel egy új piaci szegmenst célzunk meg. Idén szeretnénk 20 ezer darabot legyártani ebből a modellből” – mondta Evzen Krauskopf, a cég szóvivője.

Itt az igazi yeti! Nézze meg galériánkat!

A Yeti kompakt SUV hosszúsága 422 centiméter, 179 széles és 169 magas, tengelytávja pedig 258 centi. A két- és négykerékhajtással gyártásba került új modell szemből egy magasra emelt Fabia kombinak látszik, hiszen szabadmagassága 180 milliméter, amely révén bátran elhagyhatja az aszfaltot.

A gyáriak az egyik tesztsorozatot Norvégiában, Oslo környékén hajtották végre, ahol viszonylag kis területen számos olyan jellegzetes útszakaszt kínál, amelyek hasonlóak több európai ország, illetve más kontinensek útviszonyaihoz.

Az utak és az időjárási viszonyok sokfélesége kiváló lehetőséget kínált a jármű fontos rendszereinek – mint például a menetstabilizáló beállításai, vagy a fűtő- és a légkondicionáló berendezés teljesítménye – alapos vizsgálatára.

Yeti autógyártás Skoda