Világgazdaság

Nemcsak alagút, hanem híd is épült fölöslegesen az M6-oson

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerint a MÁV ragaszkodott a semmi felett átvezető sztrádahídhoz.

Egy több mint tíz éve felszámolt vasútvonalhoz is épült felüljáró az M6-os autópályán, Véménd és Palotabozsok között - közölte korábban a bama.hu.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerint a MÁV ragaszkodott a sztrádahídhoz. Egyesek talán furcsának találhatják, hogy a tíz éve megszűnt Pécs–Bátaszék vasútvonal szakaszt – ahol a sínek egy részét már fel is szedték – így óvja a vasúttársaság, ezért a bama.hu megérdeklődte, szerepel-e közép- vagy hosszú távú terveikben a vasúti forgalom beindítása itt. A válasz kiábrándító volt: a MÁV 2020-ig szóló terveiben nem szerepel ez a szakasz, amelyet megszűntnek tekintenek.

A MÁV Zrt.-től közölte: a Pécsvárad–Palotabozsok vonalszakasz a 2008 decemberében módosított vasúti törvényben már nem szerepel, gyakorlatilag ettől az időponttól tekinthető megszűntnek. A felüljáró engedélyezési tervére azonban a MÁV 2005. szeptember 29-én válaszolt, amikor a vonalat még nem tekinthették megszüntetettnek. Véleményük szerint a felüljáró építésének megkezdése előtt – bár nem írják, de nyilván a NIF Zrt. kezdeményezésére – szükséges lett volna egy új egyeztetés.

felüljáró M6-os autósztráda átjáró