Világgazdaság

Szigorral tervezik a büdzsét

A pénzügyminisztériumi körirat szerint sem a kiadások, sem a létszámkeret nem növelhető 2010-ben

Nagy a szigor a jövő évi büdzsé tervezésekor. A 2009-es megszorításokkal csökkentett kereteket kell figyelembe venni. A tb-járulék mérséklését és a tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnésével megtakarított összegeket a tárcáknak a bérjellegű költségek tervezésekor érvényesíteniük kell.

A kormány elejét venné a feladatok indokolatlan „kiszervezésének”. A költségvetési intézmények létszámának tervezésekor az összevonásokkal felszabaduló létszámot törölni kell, a megbízási szerződéseket felülvizsgálják.

A pénzügyi tárcánál készített tervezési körirat szerint ugyanis a 2010-es költségvetés előkészítése során a 2009-es megszorításokkal csökkentett kereteket kell figyelembe venni, vagyis a keretszámok kialakításakor a 2009-es zárolásokat be kell építeni a bázisba.

A kiadások egyes feladatok átadására és átvételére való hivatkozással sem növelhetők, a bevételek tervezésekor ugyanakkor csak a PM engedélyével lehet a 2009-es várható éves bevétel alá menni. A tárcák számára a tb-járulék csökkenése és a tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnése sem jár előnyökkel, e „megtakarításokat” ugyanis a bérjellegű költségek tervezése során érvényesíteni kell.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Autók Somogyi Zoltán szigor elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság turizmus bajnai-csomagBajnai-csomag Környezetvédelem - Globalizáció Ecostat A szerkesztő ajánlja Cégjog Vállalati jelentések forintárfolyam Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények megszorítás Hitelek: lakás katasztrófák autó repülés Reklám és Média Részvénypiacok SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac közszféra KKV aloldal utazás Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Vaskerék EU aloldal Tudomány - Kultúra költségvetés bajnai-csomag Alistair Darling infokommunikáció Volánbusz Zrt. Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon