elemzések - Gazdaság és Pénzügy

Erősen kezdték az évet a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok

Londoni pénzügyi elemzők szerint az új gazdasági hangulatindexek azt mutatják, hogy Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságai - különösen a magyar és a lengyel gazdaság - erősen kezdték az idei évet.
2017.01.30 Olvasási idő:

A CBA kizárja a vasárnapi zárva tartással trükköző boltokat

A boltok vasárnapi nyitva tartására vonatkozó jogszabály betartására szólította fel a tagoka a CBA Kereskedelmi Kft. mint a CBA franchise rendszergazdája, egyben jelezte, hogy a törvényt megszegőket kizárják a hálózatból.
2015.07.08 Olvasási idő:

A semmiből kinőtt divatbirodalom

Az USA-hoz hasonlóan Európának is megvannak a saját self-made manjei. Ilyen a spanyol ruházati márka, a Zara tulajdonosa. A nyilvánosságot kerülő Amancio Ortega egyszerű bolti küldöncből küzdötte fel magát Európa leggazdagabb emberévé.
2013.07.07 Olvasási idő:

Pénzhiány miatt leállították a lifteket a Corvinuson

2013.06.10 Olvasási idő:

Csúszdával a látogatókért

Kétszázmilliós beruházással megvalósuló fejlesztés segítségével csalogatná a látogatókat a Túrkeve Termál- és Élményfürdő, Szálló, Apartman és Kemping a jövőben. Az idén eddig visszafogott forgalmat felmutató létesítményt üzemeltető cég ügyvezetője szerint a korszerűsítés elengedhetetlen, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni a térségben szép számmal működő többi fürdővel szemben
2013.06.05 Olvasási idő:

Szupererőben a forint – Kulcsszint közelében az árfolyam

Csütörtökön reggel 290-es szint közelben is megfordult a forint az euróval szemben. A hazai deviza felértékelődését alapvetően a szerdai GDP támogatta, majd a javuló nemzetközi befektetői környezet is a forintot segítette.
2013.05.16 Olvasási idő:

Leállhatnak a BKV-s fejlesztések

2013.05.16 Olvasási idő:

Magyar győztes a Singularity-versenyen

2013.05.10 Olvasási idő:

Félszázan a vállalkozók szövetségében

2013.05.08 Olvasási idő:

MasterCard Europe: magyar vezető felel a modern fizetési technológiákért

Gauder Milán tölti be május 2-tól a MasterCard Europe modern fizetési technológiákért felelős vezetői posztját a kártyatársaság európai központjában, Waterlooban - közölte a nemzetközi kártyatársaság.
2013.05.02 Olvasási idő: