Világgazdaság

Tátrai cáfol: Oszkóék állításai valótlanok!

Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója cáfolja a Pénzügyminisztérium közleményében megjelent állításokat.

"Sajnálom, hogy az állami vagyongazdálkodás politikai csatározások színterévé vált. Károsnak tartom, hogy a pénzügyminisztérium a szakmai viták elől kitérve, a válságkezelés helyett személycserékre helyezi a hangsúlyt; mint ahogy azt is, hogy a minisztérium jelenlegi vezetése nem fordított kellő energiát arra, hogy megismerkedjen az állami vagyongazdálkodás ügyeivel"  - írta szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében Tátrai Miklós.
 
"A miniszter által átadott felmondást mind formai, mind tartalmi szempontból jogsértőnek tartom. A minisztérium közleményében foglalt állítások valótlanok, az MNV menedzsmentje és munkavállalói a társaság megalakulása óta eltelt másfél évben jelentős eredményeket értek el abban, hogy az állami vagyongazdálkodás több évtizedes hiányosságait ledolgozzák, és a korábbinál átláthatóbb, egységes rendszert hozzanak létre" - áll a közleményben.

Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden hivatalában fogadta Tátrai Miklóst. A megbeszélésen Oszkó Péter közölte, hogy Tátrai Miklós munkaviszonyát rendkívüli felmondással, július 14-ikei hatállyal megszünteti.

A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el.

BÉT - Napi események európai parlamenti választás tátrai miklós MNV Bajnai Gordon kormányfő lett