Világgazdaság

Retkes: Kóka lelkiismeretére van bízva a döntés

Kóka János frakcióvezető nem mondott le tisztségéről az SZDSZ Ügyvivői Testülete (ÜT) által szabott hétfői éjféli határidőig - mondta el a Független Hírügynökségnek a párt elnöke kedden.

Retkes Attila elmondta: a párt elment egy demokratikus határig, innentől Kóka politikai lelkiismeretére van bízva a döntés – tudósít az Echo TV a Független Hírügynökség nyomán.

A pártelnök emlékeztetett, hogy az SZDSZ köldöttgyűlése informálisan, az ÜT pedig formálisan is felszólította Kókát a lemondásra, azonban az augusztus 10-e éjféli határidőig nem érkezett semmilyen válasz a frakcióvezetőtől. Az ügy további menetéről a még a héten ülésező ÜT dönt majd - tette hozzá Retkes Attila.

A pártelnök ugyanakkor leszögezte: a frakciónak tulajdonképpen három hónapig van jelentősége, hiszen szeptember közepén kezdődik újra a parlament ülésszaka és decemberben a 2010-es költségvetés várható elfogadásával a frakció feladat gyakorlatilag véget ér. Éppen ezért az SZDSZ vezetése és az ÜT inkább a magyar liberalizmus jövőjéről tárgyal majd a következő ülésén.

lemond SZDSZ Kóka Volkswagen Csoport Retkes határidőWall Street