Világgazdaság

A Samsung a távirányító-mániásoknak kedvez – Fotó

A Samsung a berlini IFA szakkiállításon mutatta be televízió távirányítóját, amely a hagyományos funkciókon kívül 7 hüvelykes érintőképernyőt is tartalmaz.

A speciális távvezérlő a megfelelő, két tunerrel szerelt televízióval együtt használható. Míg a család egy része a nagy képernyőt nézi, addig a távvezérlő birtokosa a hordozható, 7 hüvelykes érintőképernyőn nézheti a többi műsorát, amellett, hogy a szokásos módon irányíthatja a televíziót – tudósít a PC World.

A felhasználó külön sávban tekintheti át az összes adó műsorát és tetszés szerint teljes képernyőre válthat, ha valamelyik érdekli. A Samsung Electronics Europe marketing igazgatója szerint a készülék előnye, hogy amíg a feleség nézi a tévét, addig a férj nyugodtan kapcsolgathat anélkül, hogy bárkit zavarna vele.

Ha esetleg találnak egy műsort, ami mindkettőjüknek tetszik, az ikont megérintve és felfelé húzva a televízió az adott csatornára kapcsol. A készülék emellett alapvető internetes funkciókra is képes. A különleges távvezérlőt az IFA kiállításon mutatta be a Samsung, egyelőre nem tudni, mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba a készülék.

televízió érintőképernyő távvezérlő Samsung