Világgazdaság

FA kupa - A Carlsberg marad, az E.On nem

A brit Labdarugó Szövetség (FA) vállalta, hogy további négy évre meghosszabbítja a partnerségi szerződést a Carlsberg céggel.

Ennek alapján a Carlsberg sörmárka megmarad az angol nemzeti csapat és az FA kupa hivatalos sörének – jelenti a BBC.  E bejelentés akkor hangzott el, amikor a Brit Orvosi Szövetség sürgette a szponzorálás megszűntetését a sport területén.

Az új, négy éves időtartamra szóló szerződés lejártával az FA és a Carslberg kapcsolata 19 évre tekinthet vissza. A sörmárka tulajdonosa az Európa Bajnokség és több, az angol élvonalban szereplő csapat finanszírozásában részt vesz, többek között a Liverpool mezének szponzora.

Ugyanakkor a brit Labdarugó Szövetség közölte, hogy az E.On energiaóriás nem hosszabbítja meg az FA kupa szponzorálását a 2010-es döntő után. A szponzorálás összege 32 milliárd font. A 2010-2014-es időszakra vonatkozóan az FA a szabadpiacon keres támogatót, információk szerint a szervezet bízik abban, hogy sikerül újabb, nagy összegű megállapodást kötnie.

A szövetségnek más rendezendő üzleti ügye is van: a mérkőzések televíziós jogait birtokló Setantata ugyanis a nyáron összeomlott, ez 70 millió fontos veszteséget jelent az FA számára.

Liverpool futball FA kupa szponzor brit Carlsberg