Világgazdaság

Íme, a Riverside új befektetése

A Riverside, a legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő befektető többségi tulajdont szerzett a Kaul GmbH-ban.

A Kaul GmbH az édesipar, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar vezető fényesítő-, tapadásgátló- és leválasztóanyagainak gyártója; világvezető az olyan édesipari termékek bevonó- és fényesítőanyagainak fejlesztésében, mint például a zselécukorka, gumicukorka, rágógumi és cukorbevonatú csokoládé.

1975-ös megalapítása óta a Kaul GmbH olyan termékek széles skáláját gyártja elmshorni üzemében, melyek megfelelnek a legújabb előírásoknak, így az ISO 9001, az IFS, a HACCP és a BRC szabványoknak. A vállalat a legtöbb termék esetében kóser és halal, valamint TFA-, GMO-mentes és organikus termékigazolásokat is biztosít.

Sztenderd termékei mellett a Kaul GmbH több mint 250 egyedi terméket is gyárt, hogy ügyfelei különleges igényeit kielégítse. A vállalat ügyfélköre rendkívül stabil és sokszínű: magába foglalja szinte az összes jelentős édesipari vállalatot. A direkt értékesítés mellett a Kaul GmbH termékeit viszonteladókon és nagykereskedőkön keresztül terjeszti a világ 60 országában.

A tőkéjét a Riverside legújabb európai alapja, a REF IV biztosítja, az akvizíciós finanszírozást pedig a Unicredit Markets and Investment Banking, valamint a hamburgi Berenberg Bank.

A Riverside olyan kis- és középvállalatok felvásárlására specializálódott, melyek cégértéke nem haladja meg a 150 millió dollárt, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít. 1988-as alapítása óta a cég 216 ügyletbe fektetett be, összesen 4,1 milliárd euró értékben.

Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában 67 társaság tartozik. A Riverside befektetéseinek éves forgalma 2,5 milliárd euró, összesített EBITDA-ja 384 millió euró, alkalmazottainak száma 2009 júniusában meghaladta a 13 000 főt.

Az 1975-ben alapított Kaul GmbH az édesipar, a mezőgazdaság és a gyógyszeriparban használt fényesítő-, tapadásgátló- és leválasztóanyagok vezető gyártója. A vállalat az egész világon élen jár az olyan édesipari termékek bevonó- és fényesítőanyagainak fejlesztésében, mint például a zselécukorka, gumicukorka és rágógumi.

fényesítőanyag befektet édesipar gumicukorka Kaul GmbH Riverside bevonó