Világgazdaság

Másfél milliárd forintból fejlődhet a gyöngyösi főiskola

A Károly Róbert Főiskolában végrehajtott fejlesztések egybecsengenek a magyar felsőoktatási politikával, amely a színvonalra helyezi a hangsúlyt – jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter a gyöngyösi intézmény tanévnyitó ünnepségén.

Mint ismert, a gyöngyösi főiskolának több mint 1,5 milliárd forintos támogatást ítélt oda az Oktatási és Kulturális Minisztérium komplex oktatási, kutatási, innovációs, szolgáltatási és info-kommunikációs infrastruktúrafejlesztésre.

A fejlesztések elsődleges célja, hogy a Károly Róbert Főiskola az Észak-magyarországi régió meghatározó jelentőségű tudáscentrumaként tudjon hozzájárulni a régió versenyképességéhez a közgazdaság, az agrárgazdaság, valamint a környezet-és vidékfejlesztés területén.

A projekt részeként többek között Hallgatói Információs Szolgáltató Központot alakítanak ki, fejlesztik az idegen nyelvi infrastruktúrát, felújítják és kialakítanak új laboratóriumi termeket, valamint egy Kutatás- Fejlesztési Innovációs Kooperációs Központot.



Hiller István a tegnapi tanévnyitón egyébként emlékeztetett arra, hogy 2006 óta a felsőoktatási politikájába a minőséget állította a kormány: átalakították a felsőoktatás szerkezetét, a hallgatói juttatás és a minőségbiztosítás rendszerét, színvonalemelő finanszírozási rendszert vezettek be, valamint infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre.

Hiller István tanévnyító főiskola gyöngyösi