Világgazdaság

Nálunk még nincs szükség rendkívüli intézkedésekre az influenza miatt

Nem vezetnek be rendkívüli intézkedéseket Magyarországon azután, hogy kiderült: Ukrajnában a H1N1 tömeges megbetegedéseket okoz. Ukrajnában nincs védőoltás, Magyarországon azonban van, így nincs szükség rendkívüli intézkedésekre.

A vártnál gyorsabban érheti el Magyarországot az új influenzajárvány. Eddig csak nyugat felől számítottak rá a szakemberek, most viszont az ukrajnai megbetegedések miatt már két irányból jöhet az új típusú influenza nagyobb hulláma.

Ukrajnában az utolsó információk szerint tíz nap alatt 38 ezren betegedtek meg, 29 felnőtt és egy gyermek meghalt. Az országos tiszti főorvos, Falus Ferenc MR1-Kossuth Rádiónak elmondta, Ukrajnában nincs védőoltás az új influenza ellen, az ottani egészségügyi hatóságok ezért próbálják meg elkülöníteni a fertőzötteket, és időt nyerni. Az ukrán kormány drasztikus intézkedéseket vezetett be az ország nyugati részében: iskolákat zártak be, megtiltották a tömegrendezvényeket, és korlátozzák az utazást is.

Magyarországon van védőoltás, hatásos, így nincs szükség rendkívüli intézkedésekre, csak mindenkinek be kell magát oltatnia - mondta Falus Ferenc. Ugyanezt erősítette meg a WHO, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete magyarországi irodájának vezetője is. Pusztai Zsófia kijelentette, járvány van Ukrajnában, de nincs szükség határzár elrendelésére.

Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Rendőrségi ügyek - Tüntetések turizmus Politikai közvélemény-kutatások Gyógyítás-finanszírozás Ecostat A szerkesztő ajánlja ÁNTSZ Cégjog orosz-ukrán gázvita Lakossági energiaellátás Szociális kiadások Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Ukrajna Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek EBRD autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média Részvénypiacok SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek A Madoff-csalás Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem utazás Samsung Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió megbetegedésInfluenza Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok biztosítás ingatlanpiac MÁV kgfb infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás MFB Adórendszer Magyarországon