Világgazdaság

Tévedett a vírusirtó - Több ezer számítógép bénult le

A McAfee a közelmúltban frissítette népszerű vírusirtóját, amely ennek hatására egy ártalmatlan rendszer fájlt is kártevőnek nézett, több ezer számítógépet lassítva vagy bénítva le ezzel.

A gyártó megerősítette a hiba jelenlétét, de úgy látta, hogy a hibás frissítés nem gyakorolt jelentős hatást a felhasználókra. Ehhez képest a Daily Mail úgy tudja, hogy több ezer vagy akár százezer számítógép működését akadályozta a program, amely egy ártalmatlan Windows fájlt tévesen kártevőként azonosított.

Hivatalos adat nem áll rendelkezésre arról, mekkora kört érinthetett rosszul a hiba, a lap a közösségi oldalakon megjelenő hozzászólásokból következtetett a meghibásodások számára. Mivel a McAfee szoftvere népszerű, a jelenség hatására akadozott a munka például a Rhode Island-i kórházban, de a Twitter tanúsága szerint az Intel is megküzdött a helyzettel. A McAfee úgy tudja, hogy a gond csak a céges felhasználóknál jelentkezett.

Nem ritkaság, hogy egy vírusirtó tévesen ítél meg egy-egy fájlt, de a Securosis biztonsági szakértője szerint a mostani hiba léptéket tekintve egy vonatszerencsétlenséggel ér fel.

BÉT - Napi események McAfee Költségvetés 2012-2013 Twitter fájl vírusirtó IntelLMP-ügyek Volkswagen Csoport