Világgazdaság

Kártérítési törvénnyel csábítja a turistákat Görögország

Törvénybe foglalt kártérítést ígér a görög kormány a turistáknak arra az esetre, ha sztrájk vagy zavargás miatt nem tudnak utazni.

Az athéni parlament napokon belül elfogadja a kabinet javaslatát - mondta pénteken Jeórjiosz Nikitadisz idegenforgalmi miniszterhelyettes.

A tervezett jogszabály szerint a görög állam szállást és ellátást biztosít a turistáknak, akár több napig is, ha munkabeszüntetés, légtérzárlat vagy zavargások miatt az országban rekednek. "Ki akarjuk köszörülni a Görögország hírnevén esett csorbát" - mondta a miniszter.

Az utóbbi hónapokban tiltakozó akciók egész sora bontakozott ki a súlyos adósságválság kezelését szolgáló megszorítások ellen. A sztrájkok és véres zavargások miatt több alkalommal megbénult a közlekedés az egész országban. A helyzetet tovább súlyosbították az izlandi vulkáni hamufelhő miatt elrendelt légi közlekedési korlátozások.

Évente nagyjából 18 millió turista látogat Görögországba. Az idegenforgalom a gazdaság legfontosabb ágazata. A hazai össztermék (GDP) 20 százaléka származik a szektorból.

 

 

 

MTI Eco-->

BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) GVH-ügyek Pénzügyi és gazdasági válság FHB NyRt. 2010 Rogán Antal turizmus Gyógyítás-finanszírozás tech makroadatok IMF Vállalati jelentések görög sztrájkIMF Duronelly Péter Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Matolcsy György Apple Elemzői vélemények Tabajdi Csaba A második Orbán-kormány Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok Continental A szociális és adórendszer átalakítása Yahoo Karrierklub Görögország adó Befektetési lehetőségek Európai Unió Vaskerék kártérítés Volkswagen Csoport Chrysler Egészségügy - Gyógyítás Volánbusz Zrt. BP (British Petroleum)