Világgazdaság

Görögországban még a halottak is kaptak nyugdíjat

A görög illetékesek felfedezték, hogy több mint háromszáz olyan állampolgárnak is utaltak nyugdíjat, akik évek óta halottak voltak.

George Koutroumanis görög munkaügyi miniszter a BBC jelentése szerint hihetetlennek nevezte a felfedezést, amely szerint 321, olyan, száz éven felüli állampolgárnak fizettek nyugdíjat, akik már rég elhunytak. A miniszter a harmadik világra jellemző helyzetként aposztrofálta a felfedezést, és leszögezte, hogy jelenleg tart a száz éven felüliek ellátásának felülvizsgálata.

Bár az esetek száma alacsony, ha a száz éven felüli korosztályt tekintjük, a hibák aránya magas. Ráadásul a kormány szigorúan veszi az ügyet, hiszen ezt is a nyugdíjrendszer rossz hatékonyságát igazoló bizonyítéknak tartják.

A munkaügyi tárca jelenleg egy országos nyilvántartás kialakításán dolgozik, és ezzel párhuzamosan központosítja a kifizetéseket.

concorde A szerkesztő ajánlja görög EGIS Nyrt. Joseph Stiglitz Philipp Hildebrand Görögország Magyar Telekom Nyrt. Varga Mihály nyugdíjas önkormányzati választások bankadó nyugdíjVolkswagen Csoport