Világgazdaság

ÁSZ-alelnök: nincs politikai motivációja az MNV-ről készült jelentésnek

Visszautasította az Állami Számvevőszék alelnöke, hogy politikai színezetű jelentés született a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavalyi tevékenységéről. Warvasovszky Tihamér az MR1 - Kossuth Rádió180 perc című műsorában megerősítette, hogy átgondolatlan, az állami érdekekkel ellentétes és hátrányos döntések jellemezték a vagyonkezelő tavalyi tevékenységét.

Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke az MR1 – Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: az ÁSZ törvényi előírás alapján ellenőrzi a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tevékenységét, és erre immár harmadszor került sor.

Az alelnök ugyanakkor visszautasította a jelentés politikai motivációira utaló kijelentéseket, mint fogalmazott: „akik ilyen megjegyzéseket tesznek, tételesen olvassák el a dokumentumot az ÁSZ honlapján. Nem az elnök és az alelnök készítette a jelentést, hanem az Állami Számvevőszék felkészült számvevői.”

Mint ismert, az Állami Számvevőszék kemény kritikát fogalmazott meg a napokban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tavalyi tevékenységéről. Az ÁSZ szerdán ismertetett jelentésében alapvető hiányosságokat tárt fel és korábbi pénzügyminiszterek felelősségét is felvetette. Oszkó Péter volt tárcavezető manipulatívnak és rosszindulatúnak nevezte a jelentést, míg egy másik korábbi pénzügyminiszter, Veres János politikai motivációt sejt a háttérben.

Richter Gedeon Nyrt. ÁSZ MNV Veres János politikaBÉT - Napi események Oszkó Péter