Világgazdaság

Kivonul a New York-i tőzsdéről az MTelekom

A Magyar Telekom New York-i tőzsdei jelenléte várhatóan november 12-én szűnik meg, amikortól már nem lehet kereskedni a társaság amerikai letéti részvényeivel - közölte a távközlési társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Magyar Telekom az idén júniusban jelentette be, hogy elhagyja a New York-i tőzsdét, a döntést a pénzügyi jelentések struktúrájának egyszerűsítésével és az adminisztrációs költségek csökkentésével indokolták.

A mostani közlés szerint a társaság szerdán írásban értesítette a New York-i tőzsdét (NYSE) és november 2-án szándékozik benyújtani a megfelelő nyomtatványt az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC).

A jelenlegi tervek szerint a tőzsdei jegyzés megszüntetését követően a társaság az amerikai letéti jegy (ADR) programját úgynevezett I. szintű ADR program formájában kívánja fenntartani. Ez azt jelenti, hogy a társaság ADS-eivel - a társaság részvényeit megtestesítő amerikai letéti részvények - a tőzsdén kívül lehet majd kereskedni.

Hozzáteszik, hogy a társaság továbbra is elkötelezett az amerikai befektetőinek kiszolgálása mellett.

Leszögezik, hogy a Magyar Telekom továbbra is fenntartja jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek elérhetőek a társaság honlapján.

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események Magyar Telekom részvényBÉT - Napi események 2010 tőzsde adó New York kivonul