Világgazdaság

Még idén válthatja a SZÉP-kártya az üdülési csekket

Bíznak a béren kívüli juttatások közvetítésére szolgáló Széchenyi PihenÕkártya sikerében a hazai hitelintézetek. Legalábbis erre utal, hogy már három vezetÕ bank is csatlakozott a programhoz. Az igazi felfutás ugyanakkor jövÕre várható.

Egyre nagyobb érdeklÕdést tanúsítanak a béren kívüli juttatások könnyebb és olcsóbb elérését biztosítani hivatott Széchenyi PihenÕkártya (SZÉP kártya) iránt a hazai hitelintézetek: az OTP és az MKB Bank már elkezdte kibocsátani a plasztikokat, a K&H Bank pedig megkezdte a forgalmazás elÕkészítését. Az igyekezet nem véletlen: október 1-jétÕl megszÛnt az üdülési csekk adókedvezménye, s 2012-ben már nem bocsátanak ki újabb papírutalványokat. Ez már az idén is arra ösztönzi a vállalatokat, hogy az utolsó negyedévben tervezett üdülési juttatásokat SZÉP kártyán biztosítsák munkatársaiknak.

Az OTP Bank tájékoztatása szerint mióta a magyar piacon ez év júliusában elsÕként kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. elkezdte kiépíteni elfogadóhelyi hálózatát, folyamatosan növekszik a kártya népszerÛsége mind a szálláshelyek, mind a munkáltatók körében. „KezdettÕl fogva komoly várakozásokat fÛztünk a SZÉP kártyához, és örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több szálláshely csatlakozik hálózatunkhoz” – számolt be az eredményekrÕl Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. „Munkáltatói oldalon szintén egyre több partner csatlakozásáról számolhatunk be, a kártya-kibocsátás folyamatos, és több ezer céggel tárgyalunk a szerzÕdéskötésrÕl jelenleg is. Számunkra ez azt üzeni, hogy egyre több munkaadó ismeri fel a kártya elÕnyeit” – tette hozzá Róth Lajos.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Széchenyi Pihenő OTP MKB SZÉP