BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önsegélyező pénztárral bővített a CIG csoport

A Liga Önsegélyező Pénztár csatlakozott a CIG csoporthoz, és a jövőben Pannónia Önsegélyező pénztár néven működik – jelentették be az érintettek tegnapi sajtótájékoztatójukon Budapesten. Várhelyi Géza, a Liga Önsegélyező Pénztár igazgatósági tagja azzal indokolta a csatlakozást: így biztosítható hosszú távon is, hogy működőképes legyen a pénztár. A CIG csoport élet- és vagyonbiztosítóból valamint nyugdíjpénztárból állt eddig, ez egészült ki az önsegélyező pénztárral, és hamarosan egészségpénztár is csatlakozik hozzá – tette hozzá az igazgatótanács elnöke. – Az önsegélyező pénztár egy újabb lépés abba az irányba, hogy a CIG magyar tulajdonú piacvezető biztosító legyen, legtöbb európai országban ugyanis nemzeti tulajdonú cég vezeti a piacot – mondta Csurgó Ottó, a csoport élet- valamint vagyonbiztosítójának közös vezérigazgatója.

A Liga az önsegélyező pénztári szektor meghatározó szereplője: taglétszáma eléri a 13 ezer főt, vagyona meghaladja az 1 milliárd forintot. Előbbi a szektor egyharmadát, utóbbi a kezelt vagyon felét fedi le. A pénztár 2010. június 30-án alakult meg két erős munkáltatói, szakszervezeti hátterű pénztár összeolvadásával, a Villamos-, Bányaipari és Közüzemi Dolgozók Önsegélyező Pénztár (VBKD) és a Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztár jogutódjaként.

A VBKD Önsegélyező Pénztárban az összeolvadást megelőzően két ágazat működött párhuzamosan. Az egyik a már ismert önsegélyező pénztári szolgáltatásokat nyújtotta, míg a másikban a villamosenergia-iparban a privatizáció miatt munkájukat elvesztett munkavállalókat segélyezte állami finanszírozással. A Vasutas Önsegélyező Pénztár elsősorban a vasútnál dolgozó munkavállalók segélyezését tűzte ki céljául a munkáltatók segítségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.