Az augusztusban keződött szemléletformáló kampány a hazai baromfitermékek ismertéségét, keresettségét, a védjegyekkel szembeni bizalmat kívánja erősíteni, valamint középpontba helyezi az egészséges táplálkozás kérdéskörét – mondta el az eseményen Totth Gedeon. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrumának marketing-tanácsadója hozzátette: a 30 millió forintból lebonyolított kampány fő célpontját a 25-49 év közötti nők képezik, mert jellemzően ők intézik a család számára a bevásárlást.
Az üzenet emocionális jellegű, és főleg a gyerekek számára készített uzsonnacsomagra fókuszál. A kampányban több mint kétszáz citylight vesz részt, és PR-megjelenésekre is van keret.
Totth Gedeon elmondta: a felmérések szerint a védjegyekkel ellátott magyar termékekért a vevők 31 százaléka hajlandó esetenként többet is áldozni, hozzávetőleg 50 százalék pedig a bizonytalan kategóriába tartozik. „Ez pedig jelentős tartalék” – tette hozzá.
A baromfitenyésztés – megelőzve a korábban évezredekig vezető halászatot – mostanra a világ élelmezésének legfőbb letéteményesévé vált – mondta el az eseményen Horn Péter, a Kaposvári Egyetem egykori tanára. Hozzátette: a világon évente százmillió tonna baromfihúst, és 70 millió tonna tojást állítanak elő. A baromfitermékek kiváló táplálkozás-élettani tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeknek különösen gyerekkorban van fontos szerepe – fejtette ki Horn, aki szerint a baromfitenyésztés mellett szól az is, hogy más állattenyésztési ágazatokkal összehasonlítva ennek sokkal kisebb a környezetterhelése.
Az eseményen cáfolták azokat a tévhiteket is, amelyek szerint a baromfitenyésztésben antibiotikumokkal és hormonokkal kezelnék az állatokat. „A hormonos kezelés a hazai baromfitenyésztésben soha nem volt, a preventív antibiotikumos kezelés pedig ma már tilos” – mondta el Csorbai Attila, a BTT elnöke. Hozzátette: „ez egyébként nem is érné meg: a szerek annyiba kerülnének, amely jelentős költségnövekedést eredményezne.”