Világgazdaság

Siemens villanymozdonyok jönnek

Várhatóan 2014 után közlekedhetnek Magyarországon is a Siemens újgenerációs villanymozdonyai, a Vectronok. Az első hazai tesztelése már tart, írja a Magyar Közlekedés.

Az MRCE lizingcég 2013 elején jelentette be, hogy 15 új Vectron mozdonyt vásárol a Siemenstől.

Ezek a mozdonyok a tervek szerint a Németország, Ausztria és Magyarország közlekednek majd a teherszállításban, így a német és osztrák vasúti tesztelés után hazai síneken is meg kell szerezniük a nemzeti hatósági típusengedélyt.

Az első Vectron június 10-én érkezett. A tesztelése számos helyszínen zajlik. A mai napig sikeresen teljesítette a Vectron a rádió- a MIREL-, és a zavartartás-mérési próbát. A jelenlegi tesztelések a Rail Cargo Hungaria segítségével zajlanak, ezután a típusvizsgálati próbaüzem következhet a GYSEV hálózatán.

A Siemens AG a legkülönfélébb vontatási igényekre fejlesztette ki a Vectron mozdonycsaládot. A mozdony különböző teljesítménnyel, több feszültségű, egy és két áramrendszerű meghajtással készül. Az ország-specifikus vonatbefolyásoló rendszerek egyszerűen kicserélhetők vagy kiegészíthetők.

A Monetáris Tanács kamatdöntései OTP forintárfolyam mozdonyA második Orbán-kormány Oroszország Magyar Turizmus Zrt. Adósságválság az EU-ban E.On Vectron A munka világa Mazda Siemens BMW ingatlanpiac