Világgazdaság

Több mint 54 ezer tehergépjárművet regisztráltak az e-útdíjra

Már több mint 12 ezer felhasználó, összesen 54 ezer tehergépjárművet regisztrált a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerbe - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca szerint a felhasználók folyamatos növekedése azt jelzi, hogy az érintett üzembentartók felismerték a regisztráció szükségességét és igénybe kívánják venni az e-útdíj rendszer nyújtotta lehetőségeket. A közlemény szerint már a viszonylati jegy is megvásárolható az www.hu-go.hu internetes ügyfélszolgálati portálon az "alkalmi viszonylati jegy" menüpontra kattintva.

A jegyváltás regisztrált, illetve nem regisztrált felhasználóként egyaránt elvégezhető. A regisztrált felhasználók feltöltött egyenlegükből fizethetik ki a díjat, aki meg nincs regisztrálva, az interneten keresztül, bankkártya segítségével is fizethet. A rendszer használatáról további információk találhatóak a honlapon. Felhívták a figyelmet: amennyiben az úthasználó díjfizetési kötelezettségének fedélzeti eszköz segítségével kíván eleget tenni, akkor a berendezést is regisztrálnia kell a weboldalon a teherautó mellé, a 12 jegyű azonosítószám és a PIN-kód hozzárendelésével.

regisztráció HU-GO tehergépjármű Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elektronikus útdíjfizetési rendszer e-útdíj