Világgazdaság

Vizsgálat: hogyan kerülhetett Kelenföldön egy vágányra két gyorsvonat

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított vizsgálatot a rendőrség annak a két vonatnak az ügyében, amelyek ugyanazon a vágányon, egymástól mindössze száz méterre, szemben álltak meg szombat délelőtt a fővárosban, Kelenföld és Háros között.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata vasárnap közölte, hogy az esetet a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya vizsgálja. Szombaton eddig nem tisztázott körülmények között egymással szembe ment ugyanazon a vágányon egy Kelenföldről induló személyvonat a Pécsről érkező Tubes Intercityvel. A két vonat körülbelül száz méterre állt meg egymástól.

Az eset előtt, reggel Kelenföld és Háros között meghibásodott a biztosítóberendezés, mert zajvédőfalak építésekor egy munkagép elszakította a biztosítóberendezés kábelét. A MÁV szombati tájékoztatása szerint a berendezés meghibásodásakor alkalmazandó biztonsági előírások miatt nem fordulhatott elő baleset, de a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) és a rendőrség bevonásával vizsgálat indul az eset körülményeinek tisztázására és a felelősség megállapítására.

Közlekedésbiztonsági Szervezet rendőrség gyorsvonat Országos Rendőr-főkapitányság Pécs Kelenföld Háros KBSZ MÁV