Világgazdaság

Obamához fordul a CÖF, mert csúnyákat írnak a magyar kormányról

Nyílt levélben fordul Barack Obama amerikai elnökhöz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Magyarországot elmarasztaló írásokkal kapcsolatosan.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón ismertette a levelet, amelyben egyebek mellett azt írták: azért fordulnak Barack Obamához, mert a CÖF tagjai közül is egyre többen fejezik ki aggodalmukat az amerikai kormányzat, illetve a közvélemény Magyarországgal kapcsolatos megnyilvánulásai kapcsán, pedig Magyarország mindig szövetségesként gondolt az Amerikai Egyesület Államokra.

"Véleményünk szerint komolyan és negatívan befolyásolja egymás megértését azok a közvetlenül, illetve a sajtón keresztül megfogalmazott kritikák és támadások, amelyek többnyire a magyarországi körülmények meg nem-, vagy félreértéséből, illetve tudatos félremagyarázásából fakadnak" - olvasta a levelet Csizmadia László.

Nemzetközi konfliktusok Simicska Lajos turizmus sport Lázár János Ukrajna cöf Orbán Viktor Oroszország Jean-Claude Juncker Edward Snowden Vlagyimir Putyin energetika BKK andor lászló utazás Samsung Európai Unió önkormányzati választások