Világgazdaság

Vizsgálatot indít az MNB a Kun-Mediátor Kft. ellen

Jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a fő tevékenysége szerint utazásszervezéssel foglalkozó Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél. - közölte a felügyeleti hatóság szerdán az MTI-vel.

A kft. főként utazási irodaként működik és utazásközvetítéssel foglalkozik, amely mellett pénzváltási tevékenységet is folytat, de pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nincs az MNB-től.
A jegybank a beérkezett piaci jelzések alapján kezdte meg az ügy áttekintését, s ennek során egyeztetett az illetékes rendőr-főkapitányság szakembereivel is. Az ügyben számos feljelentés érkezett a rendőrséghez is.

Az MNB a pénzügyi piacok stabilitása és a fogyasztók biztonsága érdekében valamennyi ilyen esetet haladéktalanul feltár, a jogosulatlan szolgáltatókat eltiltja a piaci tevékenységtől, szükség esetén egyéb szankciókat is alkalmaz, illetve feljelentést is tesz az illetékes nyomozó hatóságnál - emlékeztetett közleményében az MNB.
A jegybank ismételten felhívta a figyelmet felügyeleti honlapjára, amelynek figyelmeztetések menüpontja tartalmazza azon társaságok listáját, akik  engedély nélkül tevékenykednek a jegybank információi szerint.

Szintén ezen a honlapon található a felügyeleti engedéllyel vagy regisztrációval rendelkező pénzügyi intézmények listája is, a piaci szereplők menüpontban - közölték.


MTI-->

vizsgálat kun-mediátor kft. MNB