Világgazdaság

A CBA kizárja a vasárnapi zárva tartással trükköző boltokat

A boltok vasárnapi nyitva tartására vonatkozó jogszabály betartására szólította fel a tagoka a CBA Kereskedelmi Kft. mint a CBA franchise rendszergazdája, egyben jelezte, hogy a törvényt megszegőket kizárják a hálózatból.

A CBA Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a tagok figyelmét, hogy minden franchise tagtól elvárják a jogkövető magatartást. Mindenki érdeke, hogy a vasárnapi pihenőnap biztosításával javítani tudják a munkavállalók életminőségét és biztosítsák a családok együttlétét - fogalmaznak a közleményben. 

Azokat a franchise partnereket, akik nem a jogszabálynak megfelelően járnak el, azonnali hatállyal kizárják a franchise hálózatból - írta a CBA Kereskedelmi Kft.

A CBA az elmúlt napokban az üzlethálózatot érintő, vasárnapi nyitva tartásra vonatkozó híradásokkal kapcsolatban adta ki a közleményt. Több lap is beszámolt arról, hogy egy balatoni CBA piaccá nyilváníttatta magát az önkormányzatnál - mert a piacok nyitva lehetnek vasárnap is -, miután előcsarnokában termelői piacot nyitott, ahol azonban csak egyetlen termelő árult málnát.

Autók MészárosLőrinc2 elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pályázati forródrót infrastruktúra-fejlesztés CBA Kereskedelmi KftFővárosi ügyek Környezetvédelem - Globalizáció Vállalati jelentések sport Lázár János Felmérések autóipar Bűnügyek gyógyszeripar görög adósság A KSH jelenti Reklám és Média mezőgazdaság brókerbotrány Élelmiszerpiac Európai Unió A harmadik Orbán-kormány Fővárosi ügyek Egyesült Államok biztosítás ingatlanpiac Adórendszer Magyarországon