Világgazdaság

Beindult a lóversenyfogadás

Több mint 700 millió forintnyi nyereményt fizettek ki lóversenyfogadáson tavaly, idén mintegy 25 százalékos növekedéssel számol a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. – közölte tegnap a társaság az MTI-vel.

Az idei szezonban ötven ügető- és 32 galoppversenynap került a programba, valamint kilenc pénteki, „Lóverseny az éjszakában” elnevezésű rendezvény, ahol egyszerre rendeznek agár-, galopp- és ügetőversenyeket. Tavaly 831 magyarországi futamot és 1765 külföldi versenyt kínált a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. A Kincsem Parkban 2014-ben 92 versenynapot rendeztek, ebből hatvan ügető és 32 galoppvolt. – A lóverseny alapvetően nem az egyszeri sokmilliós nyereményekről szól, de itt van az egyik leggyorsabb nyerési lehetőség, hiszen 15 percenként rendeznek futamokat – mondta Horváth Zalán, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese. Bár arról nem szól a közlemény, de minden bizonnyal az év során a szilveszteri futam a leglátogatottabb. A társaság beszámolója szerint tavaly 978,30 millió forint bevételt ér el, a Céginfo.hu adatai alapján 16 főt alkalmazott az elmúlt évben.

Nemzetközi konfliktusok fogadásGörög adósság Pályázati forródrót makroadatok görög adósság makromutatók mezőgazdaság lóverseny Jobbik-ügyek hitel