Világgazdaság

Átszervezik a BKK feladatait

A BKK Közút látná el a jövőben az operatív közútkezelői feladatokat a BKK helyett - erről is dönthet ma a Fővárosi Közgyűlés.

Dönthet a Budapesti Közlekedési Központ és a BKK Közút egyes tevékenységeinek átszervezéséről szóló koncepcióról szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Az előterjesztés szerint a BKK Közút látná el a jövőben az operatív közútkezelői feladatokat a BKK helyett.

A javaslat szerint a BKK-nak elsősorban közlekedésszervezőként kell jelen lennie a főváros integrált városüzemeltetési modelljében, az operatív közútkezelői feladatokat át kell adnia a BKK Közút részére, amely a jövőben Budapest Közút Zrt. néven látná el feladatait. Az új rendszer a tervek szerint 2016. január 1-jétől működhetne.

A Fővárosi Közgyűlés dönthet továbbá az augusztus 17-i fővárosi viharkárokhoz kapcsolódó vis maior támogatás igényléséről. A szakértők a helyreállítási költségeket több mint egymilliárd forintra becsülik, a támogatási kérelem több mint 755 millió forint.

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nemzetközi konfliktusok infrastruktúra-fejlesztés Budapest tech makroadatok Tőzsdei elemzések Orbán Viktor autóipar Hitelek: lakás autó BKK makromutatók Hernádi Zsolt Google Inc. brókerbotrány fogyasztási cikkek menekültek Európai Unió Fővárosi ügyek Ivo Sanader Volkswagen Csoport közlekedésDunaferr