Világgazdaság

Jó hangulatban esett a BUX

Hétfőn a német és a francia is erősödött, amiben az euró dollárral szembeni gyengülése játszotta a főszerepet, ez ugyanis jótékonyan hatott az exportkapcsolt nagyvállalatok teljesítményére. A magyar tőzsde a kedvező hangulatból viszont nem tudott profitálni, a BUX értéke 1,3 százalékot esett 5,7 milliárd forintos forgalom mellett. A befektetők az összes hazai nagypapírt adták, a legnagyobb esést a Mol szenvedte el az olaj árfolyamának zuhanása miatt. Az olajvállalat árfolyama 1,8 százalékot csökkent, így 13 555 forinton zárta a napot. A Richter árfolyama 1,7 százalékot esett, és 5310 forinton zárt. A Magyar Telekom papírjai 0,7 százalékot veszítettek az értékükből, ami 414 forintos záróárfolyamot eredményezett. Az OTP árfolyama pedig 0,8 százalékot csökkent, és 5915 forinton zárt.

Nyugodt napja volt a forintnak hétfőn. Az euró jegyzéseiben nem láthattunk nagyobb mozgásokat, azok tegnap délelőtt átmenetileg 311,6-ig süllyedtek, azonban a késő délutáni órákban ismét 312,1-nél járt az árfolyam, ez lényegében a pénteki záróárfolyamot jelentette. A dollár szembeni jegyzések 288 közelében tartózkodtak, míg egy svájci frankért több mint 287 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Autók BÉT - Napi események Vodafone Nemzetközi konfliktusok Őszi ülésszak kutatás közbeszerzések Audi Vállalati jelentések forintárfolyam Külföldi lapvélemények Ukrajna autóipar Hitelek: lakás oktatás autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Synergon Nyrt. brókerbotrány fogyasztási cikkek A munka világa Quaestor GDP-adatok Befektetési lehetőségek menekültek Európai Unió Egyesült Államok Angela Merkel Adórendszer Magyarországon