Világgazdaság

Egri cég hódítaná meg Oroszországot

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a magyar Sanatmetal Kft. az oroszországi Obnyinszkban.

Orvosi implantátumokat gyártó üzemet épít a Sanatmetal Kft. az oroszországi Obnyinszk városában - közölte a cég. A gyár megépítésével a társaság célja az, hogy piacvezetővé váljon az eurázsiai piacon - írták a közleményben.

A beruházásról a magyar vállalkozás oroszországi leányvállalata hosszú távú befektetői megállapodást kötött az oroszországi Kaluga megye kormányzóságával.

A közlemény szerint a mintegy 900 millió forint értékű beruházás munkálatai áprilisban kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére, illetve 2017 tavaszára tervezik.

A gyár traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozik majd, és megépülésével 60 új munkahelyet létesül.

A tájékoztatás szerint a Sanatmetal Kft. száz százalékban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely orvosi, valamint állatgyógyászati implantátumokat gyárt és forgalmaz.

A Sanatmetal jelenleg 35 országban van jelen, Európán kívül Amerikában, Ázsiában és az arab országokban. Bevételei 66 százaléka származik exportból. Az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere.

A Sanatmetal Kft. 51 százalékban tulajdonosa az oroszországi leányvállalatnak. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az egri székhelyű Sanatmetal Kft. 2014. évi árbevétele 3,84 milliárd forint volt.

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV Nemzetközi konfliktusok sztrájk infrastruktúra-fejlesztés Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás turizmus Politikai közvélemény-kutatások tech Ünnepek makroadatok Vállalati jelentések sport Nyugdíjkérdés Magyarországon Orbán Viktor Terror Brüsszelben Elemzői vélemények Bűnügyek oktatás gyógyszeripar A KSH jelenti repülés makromutatók Élelmiszerpiac A munka világa utazás Samsung Európai Unió Fővárosi ügyek Terrortámadás Párizsban