Világgazdaság

Figyelemre méltó növekedést mutatott fel a United Internet

Németország egyik legnagyobb szélessávúinternet-szolgáltatója, a United Internet AG árfolyama a múlt év közepe óta 35–40 euró között mozog, de az utóbbi napok emelkedésének köszönhetően közelíti a sáv tetejét.

Egyre jobban fest a grafikon, és ha sikerülne az eddig falként viselkedő 40 eurót leküzdenie a papírnak, az nagy utat nyitna az emelkedés előtt.  A 44,18–44,45 euró közötti rést, illetve a 45,8 eurós lokális csúcsot célozhatná meg az árfolyam sikeres kitörés esetén.

Figyelemre méltó növekedést mutatott fel a cég az elmúlt években, 2011 óta átlagosan 12 százalékkal bővült évente a társaság árbevétele, miközben az európai távközlési szektor csak néhány százalékos bővülést ért el. A következő években is van még tere a bővülésnek, egyrészt az átalánydíjas mobil és vezetékesinternet-előfizetések számát tekintve, másrészt az alkalmazások üzletági felhasználónkénti árbevétele is tovább emelkedhet.

A United Internet decemberben állapodott meg a Deutsche Telekommal, hogy 600 millió euróért megvásárolja a webtárhely-szolgáltatásokat nyújtó Strato céget, így a társaság tovább bővülhet ebben a magas növekedési potenciállal kecsegtető szegmensben.

A 2014-es Versatel-akvizíció hozzásegítette a társaságot, hogy az előfizetők számát tekintve közelebb kerüljön a második legnagyobb széles sávú szolgáltatóhoz, a Vodafone-hoz. A United Internet előfizetőinek száma Németországban 4,2 millió, míg a Vodafone-nak 6,03 millió előfizetője van.

A cég által fizetett 2009 óta emelkedik, és az elemzői konszenzus szerint a következő három évben is tovább bővülhet. A 2016-os év után 0,8 eurót fizethet a társaság részvényenként, ami 2 százalék körüli hozamnak felel meg, és a következő években növekedhet.

Autók Erste Bank Hungary Orbán Viktor autóipar A KSH jelenti Microsoft Samsung Magyar Telekom Nyrt.