Jól áll a digitalizációval a CIB Bank

Pénzügy | Világgazdaság
Kevesebb mint másfél év alatt érte el a 126 ezer felhasználót a CIB Bank mobilalkalmazása. Az alkalmazás legutóbbi frissítésével idén nyáron lehetővé vált a személyi kölcsön teljesen online igénylése is.

A CIB Bank mobilalkalmazása 126 ezer felhasználónál jár az elindítása óta eltelt kevesebb mint másfél év alatt, az applikációba átlagosan 2,5 másodpercenként belép valaki – közölte a pénzügyi szolgáltató által szervezett mai háttérbeszélgetésen Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a CIB Bank ügyfelei szívesen is hasznáják a applikációt: miközben – az NRC kutatása szerint – a bankszektorban átlagosan 11 százalék az aktív felhasználók aránya, ez a CIB-nél 21 százalék.

Az alkalmazás legutóbbi frissítésével idén nyáron lehetővé vált a személyi kölcsön teljesen online igénylése is: az ügyfelek személyre szóló ajánlatot kapnak az applikációban, és ha érdekli őket a lehetőség, néhány lépésben igényelhetnek személyi kölcsönt az ajánlatban szereplő összeg erejéig. A hitelbírálat és a folyósítás akár kevesebb mint 7 perc alatt megtörténik. „Egészen a közelmúltig ideális esetben is 3-4 nap kellett egy személyi kölcsön-igénylésnél a folyósításhoz: ehhez képest a néhány perc nem előrelépést, hanem ugrást jelent” – hívta fel a figyelmet Ákos Tamás. Az újítás kedvező fogadtatásra talált az ügyfeleknél: a szolgáltatás elindításának első hónapjában az összes személyi kölcsön folyósítás 8 százaléka az applikáción keresztül történt.

A digitális átállás részeként – hangzott el – elindult az új internetbanki felület, amely ugyanazt a felépítést és funkciókat követi, amit az applikáciban már megszokhattak az ügyfelek. Az új online felület ugyanakkor átmenetileg együtt fut a már megszokott, Java-alapú internetbankkal: amíg annak összes funkciója nem válik elérhetővé az új internetbankban, addig az is elérhető lesz. Emellett a CIB 10 fiókban bevezette a teljesen papírmentes pénztári ki- és befizetés lehetőségét is.

Ami a tervezett további lépéseket illeti, a pénzintézet legkésőbb hat hónapon belül el kívánja indítani a bankfiók látogatása nélküli számlanyitást is.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Maradandó hatást gyakorol a járvány a nemzetközi kereskedelemre

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb csapás a nemzetközi kereskedelemre a nagy gazdasági világválság óta.

Vendégcunami lepte el a vidéket

Gyengébben alakult az első nyári hónap a vártnál, a belföldi turizmus is óvatosan mozdult meg, a hotelek zöme csak a hónap közepén mert ki nyitni.

Magyar rendező filmje is versenybe szállhat a Golden Globe-díjért

Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé.

Karanténban ünnepeli születésnapját Antonio Banderas

A színész azt írta jól érzi magát, csak egy kicsit fáradtabb, mint általában, de követi orvosai utasítását, hogy minél előbb felépüljön.
Világgazdaság Piactér