Agrár

Megtartja a Szántóföldi Napok rendezvényét az agrárkamara

A járványvédelmi szabályok betartása mellett a Szántóföldi Napok megrendezését tervezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Amennyiben az akkor érvényben lévő járványvédelmi előírások lehetővé teszik, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megrendezi a 2021. június 9–10-re tervezett NAK Szántóföldi Napok szabadtéri agrárszakmai kiállítást.

Az ország rendre legnagyobb területen, több mint négyszázezer négyzetméteren megrendezett szántóföldi rendezvényének a tervek szerint ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnának otthont az aktuálisan érvényes járványügyi előírások maximális betartásával – közölte a NAK.

Szántóföldi Napok 2017, Fotó: NAK

A NAK Szántóföldi Napok már több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon – közel 10 000 négyzetméteres területen – rendre a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket.

Rendszerint 15 000 négyzetméteres demópályán próbálhatók ki a gépek, illetve gépkapcsolatok. Emellett a rendezvény középpontjába az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók kerülnek.

A tervek szerint a rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni.

A kétnapos rendezvény – melyre ingyenes a belépés – évről évre széles körű tájékozódási pontot kínál a gazdálkodóknak. Az eseményen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket gazdasági döntéseik meghozatalában.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szántóföldi Napok gépbemutató mezőgazdaság NAK
Kapcsolódó cikkek