Miután a rendőrségnek lejelentették a megmozdulást és a vonulás útvonalára is engedélyt kértek, a hatóság kénytelen volt múlt szerdán tájékoztatni arról, hogy több útvonalon is fennakadások lehetnek vasárnap. 

Pár mezőgazdasági termelő és méhész szombattól hétfőig tervezett tüntetésére két fővárosi helyszínt foglaltak le: gyülekezőhelyként a Népligetet, a demonstráció valós területeként pedig a pesti alsó rakpart Parlament és Lánchíd közötti szakaszát.

Az ellenzéki lapok, így például a Népszava és annak nyomán a többi lap már arról cikkezett, hogy jön a nagy budapesti gazdademonstráció. A szervezőknek jó nagy megszólalási felületet is biztosítottak, hogy elmondhassák követeléseiket és politikai támadásaikat. A helyzet komikumát jól mutatja, hogy szinte az összes sajtótermék a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által korábban szervezett, hatásos demonstrációkon készült fotókkal ábrázolta cikkét, miközben a mostani minimegmozdulást szervezők éppen a legnagyobb gazdaösszefogást támadta minden megszólalásában.

Ezek után elkövetkezett a tüntetés ideje, az első napon egy árva traktor jelent meg a gyülekezés helyszínén, vasárnap pedig azon kívül még öt-hat autós. A Polkorrekt élőben tudósította az eseményt, amelyen a fotósok és rendőrök többen voltak, mint a tüntetők, az alábbi videón megnézhető a felvonulás.

Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán egyértelműen fogalmazott: baloldali politikusok állnak a mostani tüntetés szervezése mögött. Mint hangsúlyozta, a magyar gazdák tudják, hogy a kormány mellettük áll, és korábban nem látott mértékű pénzügyi források kifizetésével, kamattámogatott hitelekkel és az adminisztrációs terhek csökkentésével segíti őket. Úgy tűnik, igaza volt.