Az autógyártó közölte, hogy az évtized közepén egy új elektromos haszongépjárművük fog legördülni az Ohio-i összeszerelőüzemük futószalagjáról. Ennél többet nem árultak el a készülő projektről - írta meg a Fox Business.

Fotó: Ford

Ebben az üzemben jelenleg F-sorozatú Super Duty és közepes teherbírású teherautókat gyártanak. A vállalat vezérigazgatója, Jim Farley a közelmúltban kijelentette, hogy a fogyasztók ne számítsanak rá, hogy a közöljövőben átállnának az elektromos hajtásra. Elmondta, hogy a belsőégésű hajtáslánc jobban megfelel a kívánt célnak.

Ha egy Super Duty ügyfél Montanában vagy Alaszka északi lejtőjen akar tehermunkát végezni akkor egy elektromos jármű szörnyű megoldás

- mondta Farley a Bernstein Konferencián.

Az üzem megépíti az E-sorozatú új formatervezett verzióját is. Ezt korábban furgon karosszériával kínálták és a gyökerei egész az 1990-es évekig nyúlnak vissza. Tehát ez a típus az életciklusa végén jár. A kisteherautó modellt néhány évvel ezelőtt a Transit váltotta fel, ami jelenleg a Ford Kansas City-i gyárban, Missouri államban készül. Ez a telephely is bővülni fog a nemrég bejelentett beruházás keretében.

A hírek szerint a Ford a palettájához adta a teljesen elektromos E-Transit modellt, ami a kereskedelmi ügyfeleket fogja megcélozni. Ez egy első generációs elektromos jármű.

Az Auto Forecast Solutions iparági elemzőcég szerint a titokzatos Ohio-i elektromos jármű

az E-Transit következő generációja lesz, amit 2026-ban adhatnak majd ki.

A Fox Business megkereste ezzel a lehetőséggel a vállalatot, de szóvivőjük csak annyit válaszolt, hogy az eddig elmondottakon túl, nincs több megosztható információ.