A cseh rendőrség átalakít és használatba vesz egy bűnözői csoporttól lefoglalt Ferrari 458 Italiát. A sportkocsi akár 326 kilométer per órás sebességre is képes. 

Fotó: Policie ČR / YouTube

A rendőrség közleménye szerint az autó rendőrségi használatra történő átalakítása nagyjából 12 ezer dollárba fog kerülni. Ez annyiba kerül mint egy új Skoda, amit a cseh rendőrség általában használni szokott.

A Ferrari 458 Italiát legfőképpen illegális országúti versenyek felszámolására és lopott autók üldözésére fogják használni. Jiri Zly, a cseh rendőrség közlekedési osztályának vezetője azt is elmondta, hogy amennyiben szükséges, akkor

a Ferrarit be fogják vetni a legagresszívebb sofőrök lekapcsolására is.

Fotó: Policie ČR / YouTube

Az autót fluoreszkáló sárga és kék csíkokkal fogják ellátni, hogy jól megkülönböztethető legyen. A speciális felügyeleti osztályhoz fog tartozni és kizárólag speciálisan kiképzett tisztek vezethetik majd.

A cseh rendőrség esetében nem újdonság, hogy elkobzott járműveket vegyenek be a flottába. Jelenleg is több száz bűnözőktől és bűnszervezetektől lefoglalt járművet használnak, amiket általában súlyos bűncselekmények elleni küzdelemkor szoktak bevetni.

Fotó: Policie ČR / YouTube

A Ferrari 458 Italia egy középmotoros sportautó. A Ferrari palettáján az F430-as típust váltotta. Először 2009-ben, Frankfurtban mutatták be a modellt. Az 458-ast a cég a Forma-1-ben szerzett tapasztalatai alapján alkotta meg. Egy 4497 köbcentis motor hajtja, ami 570 lóerős teljesítményt képes leadni 9 ezres fordulatszámon. Az autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége meghaladhatja a 325 kilométer per órát. 100 kilométeren 13,3 liter üzemanyagot fogyaszt. Utódja a Ferrari 488 volt a szalonokban.

Egy 2015-ös gyártású Ferrari 458 Italia jelenleg nagyjából 95 millió forintba kerül, de már 73 millió forint körül is lehet találni belőle.