Cégvilág

Itt a Pentium 4 processzor

Az egyre gazdagabbá váló, hangos és mozgóképes internetes tartalom életre keltését célzó processzorként jelentette be tegnap az Intel a Pentium 4-es processzorát. Az új jellemzők céljára a cég átalakította a szóban forgó alkatrész belső architektúráját, amivel lényegében teljes generációváltást hajtott végre.

Az új Intel-processzorral jobban elérhetővé válnak az interneten kínált híradóbetétek és egyéb videorészletek, továbbá az egyre népszerűbb, MP3 szerinti kódolásban terjesztett zenei anyagok -- hangoztatta Paul Otellini, az Intel alelnöke a tegnapi bejelentést kommentálva. Hozzátette azonban, hogy a jelentősen növelt teljesítménynek köszönhetően az új processzorral működő személyi számítógépek multimédia-tartalom előállítására is jobban felhasználhatók lesznek. Ennek megfelelően alkalmazhatók majd mozgóképi és zenei anyagok tömörítésére, további fontos funkció gyanánt pedig a beszédfelismerésre. Emellett jelentősen felgyorsítható az egyre több részletet tartalmazó interaktív játékok megjelenítése.
A mostani bejelentés ugyanolyan generációváltást takar, mint a 486-os processzor 1989-es, a Pentium 1992-es és a Pentium-Pro 1995-ös bevezetése. Míg azonban korábban maximum néhány száz megahertzes sebességű típusokat jelentetett meg az Intel, most a Pentium 4-es alapváltozata fog másfél gigahertzes ütemezés szerint működni. A bejelentést kommentálva a CNN olyan értesülést tett közzé, hogy Pentium 4 tervezésekor kidolgozott eljárások megnyitják az utat az akár 10 gigahertzes processzorok előállítása felé is.

Az egyre gazdagabbá váló, hangos és mozgóképes internetes tartalom életre keltését célzó processzorként jelentette be tegnap az Intel a Pentium 4-es processzorát. Az új jellemzők céljára a cég átalakította a szóban forgó alkatrész belső architektúráját, amivel lényegében teljes generációváltást hajtott végre. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek