Cégvilág

Nincsenek gondok Ózdon

Csak jövő év elejétől várható, hogy teljes üzemben és folyamatosan működjék az Ózdi Acélművek Kft.-ben augusztusban beindított miniacélmű. A berendezés jelenleg a felfuttatás időszakában van, a szakemberek folyamatosan zárják ki azokat a hibákat, amelyek a működés során felmerülnek.

A napokban elterjedt, hogy gondok vannak az Ózdi Acélművek Kft. új miniacélművének működése körül. Lőw Gábor szóvivő érdeklődésünkre elmondta, hogy szó sincs erről. A kemence a termelés felfuttatásának időszakában van, a szakemberek folyamatosan számolják fel az esetlegesen felmerülő hibákat.

Az augusztus végén tartott avatáson is elhangzott, hogy az első hónapok a bejáratás időszakát jelentik, és természetes, hogy kijönnek a rejtett hibák.

Lőv szerint kiegyensúlyozott termelés februártól várható. Az ózdi miniacélmű megépítése 46 millió márkájába került a Max Aicher GmbH-nak. A finanszírozás részben saját erő felhasználásával történt, részben pedig az EBRD és a Raiffeisen Bank hiteleit vették igénybe.

Az új acélmű a tulajdonos Max Aicher-csoport német szakembereinek technológiai támogatásával, mindössze két és fél év alatt épült fel. Az acélmű egy korszerű csapolórendszerű, 60 tonna kapacitású elektro-, egy üstkemencéből és egy négyszálas folyamatos öntöműből, valamint a szükséges modern környezetvédelmi berendezésekből áll. A berendezés éves kapacitása 400 ezer tonna folyékony acél.

A felfuttatás időszakában van a miniacélmű Csak jövő év elejétől várható, hogy teljes üzemben és folyamatosan működjék az Ózdi Acélművek Kft.-ben augusztusban beindított miniacélmű. A berendezés jelenleg a felfuttatás időszakában van, a szakemberek folyamatosan zárják ki azokat a hibákat, amelyek a működés során felmerülnek. Munkatársunktól-->

Kapcsolódó cikkek