Az 51 százalékig a Peugeot tulajdonában lévő Faurecia Industrie 20 millió euró befektetésével autókipufogó-gyárat létesít Vasváron. A zöldmezős beruházás 2001-ban indul, s egy 10 ezer négyzetméteres üzemcsarnok létesítésével kezdik meg, amelyben a termelés 2002-ben 120-150 fővel indul meg. A tervek szerint a gyár 2005-ben már 400 alkalmazottal másfél millió kipufogóelemet gyárt majd, elsősorban a GM/Opel, az Audi és a Volkswagen számára, de Jean-Pierre Buchwalder, a cég európai igazgatója szerint további megrendelőkre is számítanak.
A helyi önkormányzat öt évre iparűzésiadó-mentességet nyújt a beruházónak, további három esztendőre pedig 1,8 százalékban maximálta az iparűzési mértékét. Ezenfelül a 4,5 hektáros földterület használati jogát ingyen bocsátotta a Faurecia számára, és öt évig opciós vételi jogot is biztosított.
Miután az ötezer lakosú városban a munkanélküliség aránya a Vas megyei átlag kétszerese, és meghaladja az országos mutatót is, a területfejlesztési és foglalkoztatási támogatások kedvezményezett területei közé sorolható. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a francia cég jó eséllyel pályázik a Gazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési célelőirányzatából, illetve az aktív foglalkoztatási célelőirányzatból elnyerhető támogatási összegre. Emellett, mivel a beruházás meghaladja a 3 milliárd forintot, részesülhet a tízéves társaságiadó-mentességben is.