Jack Welch értékelése szerint a 108 éves GE 2001-ben várhatóan tovább növeli forgalmát. Nyereségessége is az elmúlt évekhez hasonló lesz, legfeljebb kissé mérséklődik az ütem -- idézte a Reuters a veterán üzletembert.
A folyó év előzetes adatai alátámasztják a fenti derűlátást, hiszen a csoport forgalma az 1999-eshez képest valószínűleg 17 százalékkal, 130 milliárd dollárra nő, nyeresége pedig 19 százalékkal lesz nagyobb az előző évinél és 12,7 milliárd dollár körül alakul. Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a friss, mintegy 14 milliárd dollárnyi cash-flow átsegítheti a céget bizonyos pillanatnyi akadályokon.
Szakértők szerint a negyedik negyedév a várt 31-gyel szemben 36 centes részvényenkénti nyereségemelkedést hoz, s ez ugyancsak erősíti a vezérkar derűlátását. A végleges adatokat január közepén hozzák nyilvánosságra.
A GE a jövő év első felében a most ősszel született megállapodás értelmében fel kívánja vásárolni a Honeywell Internationalt, a világ egyik legnagyobb hajtóműgyártóját. A tranzakció vélhetően négymilliárd dollárjába kerül. Ám a beolvasztás már középtávon versenyelőnyhöz juttatja, kiadásait pedig legalább 1,5 milliárd dollárral csökkentheti.