A VAW 55 millió márkás pótlólagos beruházásához 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdasági Minisztériumtól (GM). Tavaly kapott megbízást egy pályázaton a BMW új típusú motorjai hengerfejeinek öntésére, a gyártás a konszernen belüli versenyeztetése után került Győrbe. Havasi Ferenc, a kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a BMW-nek készülő hengerfejek sorozatgyártása most indult, az első szériát már elszállították az autógyár angliai üzemébe. A tervek szerint az öntöde az idén 70 ezer hengerfejet gyárt a német autógyárnak. A VAW tavaly kezdte az új üzemcsarnok építését, a mostani fejlesztéssel pedig további csúcstechnológiát telepít győri üzemébe. Ez utóbbi költsége a teljes beruházás több mint a felét teszi ki.
Az alumíniumöntöde a mostani beruházással mintegy 130 új munkahelyet teremtett, s az év végére várhatóan 400 fősre bővül.
A BMW-n kívül az Opelnek és az Audinak is gyárt hengerfejet a cég, amely nemrég a Renault dízelmotorjaihoz készülő hengerfej öntési feladatát is elnyerte.