A tervek szerint 3500 fővel, októberben kezdi meg tevékenységét a Sony Ericsson Mobile Communications japán--svéd vegyes vállalat. A londoni központú mobiltelefon-gyártó vállalkozás Észak-Amerikában, Nagy-Britanniában, Svédországban és Japánban tart majd fenn üzemeket. Az első közös terméket jövőre dobják piacra, és terveik szerint egy új márkát is bevezetnek majd.
A befektetők üdvözölték a tervet, amit az is mutat, hogy a bejelentés hírére a svéd cég részvényeinek árfolyama 9 százalékkal emelkedett. A világ harmadik legnagyobb készülékgyártójának számító Ericssonnál eleddig veszteséggel működtetett üzletág egy részétől éppen a befektetők nyomására vált meg a közelmúltban a társaság, a termelést a Flextronicsra bízva. Továbbra is megtartotta azonban a készülékekkel összefüggő tervezést és fejlesztést. A cég vezetése úgy véli, valamilyen mértékű kötődés a végberendezésekhez a jövőben is szükséges, hiszen ez fontos kiegészítője a mobilhálózatoknak, amelyeknek egyébként világelső szállítója.
Az 50-50 százalékos tulajdonmegosztású közös vállalat igazgatóságának élén Kurt Hellstrom, az Ericsson jelenlegi vezérigazgatója áll majd.