Újabb befektetővel bővülhet a közeljövőben a 14 fős Marketline Rt. A 875 millió forint jegyzett tőkéjű társaságot a Matáv-csoportot képviselő Axelero internetszolgáltató, az Accenture tanácsadó, a Compaq Magyarország és az SAP Magyarország hozta létre tavaly ősszel, és az idén májustól csatlakozott hozzájuk az OTP Bank Rt.
A cég most a legnagyobb hazai olajtársasággal, a Mollal tárgyal nemcsak mint jövendő ügyféllel, hanem mint esetleges befektetőjelölttel is -- jelentette be Hilt Csaba, a társaság kereskedelmi-marketing vezérigazgató-helyettese. Arról még nem kívánt nyilatkozni, hogy az újabb tulajdonosjelölt az OTP Bankhoz hasonlóan a kisebbségi tulajdonosok részarányát csökkentené, vagy ezúttal az osztozkodásba bevonnák-e a legnagyobb tulajdoni részarányt képviselő Axelerót is.
Az iroda-, tisztítószerek, irodatechnikai berendezések, utazási és egyéb üzleti szolgáltatások elektronikus kereskedelmét közös internetes platformra hozó piactér vállalkozás eddig 19 beszerzési és eladási aukciót bonyolított le, együttvéve 70 millió forint értékben. Az év végéig ezt is beleszámítva mintegy 100--200 millió forint értékű aukciós tranzakciót tervez, ezeken az eddigi tapasztalatok szerint átlagosan 15 százalékkal olcsóbban juthatnak a vevők a kívánt árucikkekhez.
A társaságnál egyébként eddig 400 cég regisztráltatta magát, közülük hússzal hosszú távú szerződést kötöttek -- emelte ki Kardos Zsolt vezérigazgató.