Az amerikai és a brit versenyhatóságok jóváhagyását kérte erőik összefogásához a British Airways és az American Airlines légitársaság. Közleményük szerint kilenc járatra terveznek profitmegosztásos megállapodást létrehozni. Az érintett járatok brit végpontja minden esetben a londoni Heathrow repülőtér lenne, míg az amerikai célállomások: Boston, Chicago, Dallas/Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Raleigh/Durham, St. Louis és San Fracisco. Heathrow a világ legforgalmasabb repülőtere -- emlékeztet a CNN --, s egyben a British Airways fő kikötője.
A két társaság vezérigazgatói közleményükben hangsúlyozták, hogy tervük legutóbbi elautasítása óta jelentősen megváltozott a légitársaságok piaci helyzete. Azóta ugyanis számos más cég is létrehozott az övékéhez hasonló megállapodásokat helyzete javítására. A BA és az AA most tehát nem akar mást, csupán "élvezni azokat az előnyöket, amelyekhez a riválisok már hozzájutottak".
A tervek hallatán a közelmúltban már több légitársaság jelezte, elvárják, hogy a BA--AA járatmegosztásos terveknél a két cég legalább Heathrow-használatáról mondjon le, ez jelentene ugyanis némi garanciát arra, hogy nem sajátítják majd ki teljesen a brit--amerikai légiszállítási piacot.