Cégvilág

Gyógyászati centrum Kapuváron

Harmincmillió dolláros gyógyturisztikai beruházást tervez az év elején alakult Kaputherm Kft. Kapuváron. A céget 3 millió forintos alaptőkével hozta létre hét magánszemély.

Sztanyak György ügyvezető lapunknak elmondta, tervüket a településen feltörő, minősített gyógyvízre alapozzák. Elképzeléseik szerint egy 30 hektáros területen -- amelynek hasznosítására opciós szerződést kötöttek a tulajdonosokkal -- egy négycsillagos, 200 ágyas gyógyszálló, egy 100 apartmanból álló gyógyfalu, valamint egy gyógyfürdő épülne.
Amerikai, német és svájci befektetőkkel tárgyalnak, illetve már kötöttek is előzetes megállapodást. Még az év végéig döntenek arról, hogy végül kivel szerződnek. Az elképzelések szerint a komplexum vagy teljes egészében külföldi tulajdonba kerülne, vagy jobb esetben 20-25 százalék maradna a magyar cég birtokában. Ez függ attól -- mondta Sztanyak György --, hogy a Széchenyi-tervből mekkora összeget tudnak elnyerni pályázatukkal.
Már megkezdték a lehetséges üzemeltetők feltérképezését is. A hazai cégek közül a Danubius Hotels Rt. lenne a megfelelő, ám külföldiekkel is tárgyalnak. Erről csak azután döntenek, hogy megállapodtak a befektetőről.
A tervek szerint az építkezés a jövő nyáron kezdődne, s 20 hónap alatt le is zárulna.

Harmincmillió dolláros gyógyturisztikai beruházást tervez az év elején alakult Kaputherm Kft. Kapuváron. A céget 3 millió forintos alaptőkével hozta létre hét magánszemély. L. I.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek