Nagyszabású szanálási tervet készít az Arianespace, hogy a cég ismét növekedési pályára állhasson. A műholdakat az űrbe juttató cégek közül világméretekben első helyen álló európai vállalkozás a megrendelések és az árak csökkenése, illetve az amerikai konkurencia megerősödése miatt került nehéz helyzetbe. A Die Welt szerint a cég nehezen állja a versenyt az USA-beli International Launch Services (ILS) céggel, mögötte nem kisebb vállalkozással, mint a Lockheed Martin, amely az orosz Krunisov és RS energiavállalattal állt össze erre a feladatra.

Az Arianespace-nek több száz millió euró tőkeemelésre lenne szüksége, sőt a Les Echo úgy tudja, a tőkeinjekció akár félmilliárdot is kitehet. A cég vezetői megerősítették, hogy középtávon tervezik a társaság alaptőkéjének emelését.

Az Arianespace bevétele az elmúlt üzleti évben 807 millió, nyeresége 193 millió euróra csökkent, ez négyszerese annak, amivel korábban számoltak. Az idén a társaság - 45 részvényesének egyike az EADS európai repülőgép-ipari konszern - 13 műhold fellövését tervezi.